Matematik

Valuta-hjælp

24. oktober 2010 af pige24 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Har brug for hjælp!

Når man rejser, er det smart at finde et størrelsesforhold, der cirka passer mellem ens egen valuta og den fremmede valuta.Jens skal til Thailand. Hvilket størrelsesforhold kan han bruge til overslagsregning, når han skal omregne priser i Thailand?

jeg ved godt hvordan man regner valuta, feks. 70 euro i kurs 746,18

koster i danske kroner. 746,18 : 100.70=522

Jeg kan bare ikke lige finde ud af opgaven ovenover.

Jeg vil blive glad hvis nogen gad at hjælpe.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal kende kursen på den thailandske møntenhed baht .


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. oktober 2010 af Duffy

Du kan med fordel checke med denne valuta-konverter...

http://www.xe.com/ucc/

Så får du fx at 100,00 DKK (danske kroner) = 561,636 THB (Thai-baht)


Svar #3
24. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

Okay, der står intet. Men tak for hjælpen


Svar #4
24. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

Altså i opgaven, jeg vil gerne vide hvordan man løser opgaven. Jeg ved godt hvordan man regner med valuta, men ved ikke hvordan man finder et størrelsesforhold der passer mellem ens egen valuta og fremmed valuta


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Størrelsesforholdet er så 100/561,636 = 0,178 .

Prisen på en vare i baht (THB) ganges så med 0,178 for at finde prisen i DKK .


Svar #6
24. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

Tak Andersen. Jeg har forstået det.


Skriv et svar til: Valuta-hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.