Matematik
mat-opg; stamfunktion
11. april 2005 af
Maria17 (Slettet)
Hejsa
Jeg har fået stillet en opgave som volder lidt problemer.
I et koordinatsystem med enheden 1 cm på begge akser en en punktmængde M afgrænset af førsteaksen, andenaksen, linjen med ligningen x=10 og graferne for funktionerne f og g, hvor
f(x)=1.5+ 4.roden af x
g(x)=
Jeg har fået stillet en opgave som volder lidt problemer.
I et koordinatsystem med enheden 1 cm på begge akser en en punktmængde M afgrænset af førsteaksen, andenaksen, linjen med ligningen x=10 og graferne for funktionerne f og g, hvor
f(x)=1.5+ 4.roden af x
g(x)=
Svar #1
11. april 2005 af Maria17 (Slettet)
hov...
vi fortsætter lige.. :O)
g(x)=kvadratroden af (x-1).
Formen af en 10 cm høj glasvase fremkommer ved, at punktmængden M drejes 360 grader omkring førsteaksen.
Beregn vha. stamfunktioner, hvor mange cm^3 vasen består af.
Hvordan regner jeg denne opgave? Skal man bstemme overflade arealet? Og hvis, hvordan gør man så det?
På forhånd tak
Maria
vi fortsætter lige.. :O)
g(x)=kvadratroden af (x-1).
Formen af en 10 cm høj glasvase fremkommer ved, at punktmængden M drejes 360 grader omkring førsteaksen.
Beregn vha. stamfunktioner, hvor mange cm^3 vasen består af.
Hvordan regner jeg denne opgave? Skal man bstemme overflade arealet? Og hvis, hvordan gør man så det?
På forhånd tak
Maria
Skriv et svar til: mat-opg; stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
