Matematik

Differentialligningen

25. oktober 2010 af ernst88 (Slettet) - Niveau: A-niveau

dn/dt=(0.08t-1)/t*n

t=1 når N=1.2*10^6

bestem hvor antalet af N er lavest

jeg kan simpelt hend ikke finde ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2010 af mathon

                        ekstremum kræver

                         dN/dt = (0.08t - 1) / (t·N) = 0       t,N>0

hvoraf              0.08t - 1 = 0

                         t = 1/0,08 = 12,5
                       

                      



Svar #2
25. oktober 2010 af ernst88 (Slettet)

det forstår jeg ikke helt.

N skal ganges med (0.08t-1)/t


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2010 af mathon

så lær dog at sætte éntydige parenteser   ;-)

se

Vedhæftet fil:integral_113.doc

Svar #4
25. oktober 2010 af ernst88 (Slettet)

skal prøve :)

tak


Skriv et svar til: Differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.