Matematik

optimering

25. oktober 2010 af 215 (Slettet)

skal skrive kassens rumfang udtrykket ved x

jeg ved at sidelængderne er x og højden er y, og kassens samlede overflade areal er 1 m^2

er det ik bare v = x^2 * y  ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

V = x2 *y   men her er V jo ikke udtrykt ved x, men ved x og y. du skal af med y'et.

Brug at overfladen er 1m2 .   opskriv arealet af alle sider, læg dem sammen og sæt summen lig med 1 (m2). Isoler y i denne ligning og sæt resultatet ind i formlen for volumet.


Svar #2
25. oktober 2010 af 215 (Slettet)

jamen.. alle arealer giver jo ikke 1 m^2 det giver jo rumfanget.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

arealet er 4x*y+2 x2=1 ⇒ xy=(1-2x)/4

rumfang x2y     indsæt xy som (1-2x)/4    så har du rumfanget udtrygt ved x


Svar #4
25. oktober 2010 af 215 (Slettet)

 ahh mente du på den måde.. 

er der ikke noget galt med din isolering.. 

2x^2.. hvor bliver den af? 


Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.