Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Mangler akut hjælp til dette!

26. oktober 2010 af J1kz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Håber i kan hjælpe mig, for jeg sucks groft til Naturgeografi..

Beregn endelig hvilken mængde energi der skal til(føres) for at smelte alt den grønlandske indlandsis og
hvor lang tid det vil tage under følgende forudsætninger:

Areal af indlandsis: 1,73 millioner km2

Rumfang af indlandsis: 2,85 millioner km3

Temperatur af indlandsis: -20 oC

Massefylde af indlandsis: 0,92 g/cm3 (-20 oC)

Specifik smeltevarme for is (0 oC): 334 kJ/kg

Solindstråling til indlandsis: 1100 kWh/m2/år

1 kWh: 3.600.000 J

Albedo = refleksion af solstråling: 50 %

Kommentér på resultaterne! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først den energimængde, der skal bruges for at opvarme denne mængde is fra -20ºC til 0ºC og for at smelte isen.

Benyt arealet af isen  sammen med indstrålingen og albedoen til at beregne, hvor lang tid det vil tage. Halvdelen af den indstrålede energi kan benyttes til opvarmning og smeltning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2010 af KasimAlmatlouh (Slettet)

i vores fysik time har vi lært at for at opvarme noget 1 grad bruger formlen: E=M*C*Delta T

E=energi

M=massen

C=stoffet (i dette tilfælde er det vand)

og Delta T er slut temperaturen - start temperaturen

dvs. E=masse*4186*(20-0)

massen med andre ord vægten må du selv lige omregne :)

og så går det fra at være en fast form (s) til at gå til en flydende form (l) hvilket og kræver energi som kan findes ved formlen

Q=s*m

s=334*10^3

og m  er igen massen

men det der med Albedo og Solindstrålingen til indlandsisen er jeg lidt usikker på


Skriv et svar til: Mangler akut hjælp til dette!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.