Matematik

Ligningssystemer

27. oktober 2010 af Arbejdsbog (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

a): -x = 1 - 2y

b): 2x + y = 6x + 4y = -2

c): x over 2 = y over 3 = x + y + 1 over 4

Vil meget gerne have hjælp til både udregninger og forklaring på ovenstående 3 ligningssystemer

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

a) mangler ligesom en ligning for at være et system.

b) Du har fået tre ligninger med to ubekendte 2x+y=-2 og 6x+4y=-2 og 2x+y=6x+4y

c) tilsvarende x/2=y/3 og x/2=x+y+1 og y/3 = x+y+1

Så skal du bare løse ligningerne, f. eks. ved at isolere y i den ene og sætte ind i den anden.


Svar #2
27. oktober 2010 af Arbejdsbog (Slettet)

a's anden ligning er 3x = 4y - 7 sorry


Svar #3
27. oktober 2010 af Arbejdsbog (Slettet)

Hvordan løser man så a?


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Du ved, at -x=1-2y, så må x=-1+2y

Det sætter du ind i den anden ligning

3(-1+2y)=4y-7 og du kan finde y.

Man kan også lægge ligninger sammen og trække dem fra hinanden.

Hvis du ganger den første ligning med 3 får du

-3x=1-2y

og

3x=4y-7

Læg venstresiderne sammen og højresiderne

-3x+3x=1-2y+4y-7 og du kan igen finde y.

Til sidst skal du så bare finde x ud fra en af ligningerne.


Svar #5
27. oktober 2010 af Arbejdsbog (Slettet)

okay mange tak


Skriv et svar til: Ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.