Matematik

fordoblingskonstant

27. oktober 2010 af soyafisk (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle

Jeg har skulle lave de opgaver jeg havde forkert i en prøve omhandlende eksponentielle og logaritmefunktioner.

har har så fået følgende funktions udtryk:

s = 2^(p-40)/10)

Så har jeg skulle bestemme den forøgelse af p der fordobler s.

Her har jeg forsøgt at bruge fordoblingskonstanten der siger:   log(2)/log(a) = fordoblingskonstant.

Dette ville jo så give log(2)/log(2) = 1.

Det har jeg fået fejl for i prøven, og har prøvet alle mulige andre forsøg. er der nogen der kan hjælpe mig med hvad jeg skal gøre istedet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2010 af mathon

                2s = 2 ((p+Δp) -40)/10)

                log(2s) = log(2)·((p+Δp) - 40)/10)

                ((p+Δp) - 40)/10) = log(2s)/log(2)

                (p+Δp) - 40 = 10·log(2s)/log(2)

                 p+Δp = (10·log(2s)/log(2)) + 40

                 Δp = (10·log(2s)/log(2)) + 40 - p


Svar #2
27. oktober 2010 af soyafisk (Slettet)

 hvorfra får du 2s = 2 ((p+Δp) -40)/10) når der kun er s = 2 ((p+Δp) -40)/10)?


Svar #3
27. oktober 2010 af soyafisk (Slettet)

 Jeg forstår den nu. skulle lige læse det igennem en ekstra gang


Skriv et svar til: fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.