Matematik

Vektorer/Keglesnit

28. oktober 2010 af ArneNuggat (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Har en opgave i en aflevering jeg er totalt lost med, den lyder således.

Bestem ligningerne for de cirkler, som har centrum i (4,1), og som tangerer cirklen med ligningen.

2x^2 - 4x + 2y^2 + 12y = 0

HJÆLP !


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først centrum og radius i den givne cirkel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

2x^2 - 4x + 2y^2 + 12y = 0                 del alle led med 2

                                                              omskriv udtrygget på formen (x-a)2+(y-b)2=


Svar #3
28. oktober 2010 af ArneNuggat (Slettet)

 Hov kan se jeg har skrevet forkert, det må i undskylde. Den hedder:

2x^2 - 4x + 2y^2 + 12y - 12 = 0

Skal jeg stadig dele alle led med 2 ?, hvis ja kommer den til at hedde 2x - 2x + 2y + 6y - 6


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ligningen delt med 2 :

x2 -2x + y2 +6y -6 = 0

Man slipper ikke af med leddene med x2 og y2 ved at dividere med 2.

Kompletter leddene med x2 og x til kvadratet på en toleddet størrelse og leddene med y2 og y til kvadratet på en toleddet størrelse, så ligningen får formen

(x -a)2 + (y -b)2 = r2

heraf kan koordinaterne til cirklens centrum aflæses til (a , b) og dens radius til r .


Skriv et svar til: Vektorer/Keglesnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.