Matematik

ln(x)

28. oktober 2010 af Krustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder med en opgave, som skal afleveres imorgen. Jeg er nået til en opgave hvor jeg først og fremmest skal redegøre for egenskaberne ved funktionen f(x)=ln(x)

Herefter skal jeg lave et eksperiment, med samme funktion.

Jeg skal bruge TI-Interactive, til at lave en graf, tangentlinjer, plot, hypotese og test af hypotese ved hjælp af min lommeregner.

Mit problem er bare - hvis x for eksempel er 2, hvad giver ln(2) så?

og hvad skal jeg skrive i interactive, når den spørger hvad funktionen er? Man kan nemlig ikke bare skrive ln(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

ln(2) = 0,693147...


Svar #2
28. oktober 2010 af Krustin (Slettet)

Hvorfor? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Fordi e0,693147.... = 2


Svar #4
28. oktober 2010 af Krustin (Slettet)

hvordan regner du det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg brugte ln() funktionen i Excel. Man kan også regne det ud på en lommeregner, der har ln() indbygget.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

I TII laver du bare en Mathbox og skriver ln(2)


Skriv et svar til: ln(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.