Kemi

Reaktionshastighed

31. oktober 2010 af ramuk (Slettet)

Hejsa.

Den hastighed, hvormed en kemisk reaktion forløber, kaldes reaktionshastigheden, og den defineres enten som formindskelse af koncentrationen af reaktant over tid eller tilvæksten af koncentrationen af produkt over tid.
 

Jeg ville spørge hvorfor v = -d[A]/dt er mere korrekt end v = -?[A]/?t ?
 

Hilsen Stina:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af NejTilSvampe

 hvad betyder ?  ??


Svar #2
31. oktober 2010 af ramuk (Slettet)

* * * Hov * * *

Der skulle selvfølgelig have stået:

. . . -d[A]/dt er mere korrekt end v = -Δ[A]/Δt ?
 

Undskyld :P


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2010 af NejTilSvampe

 Δ betyder forskel eller tilvækst i noget. I den her sammenhæng er  Δ[A]/Δt  et udtryk for gennemsnitshastigheden.

Når du lader Δt→0 går Δ[A]/Δt→d[A]/dt   

d[A]/dt  er altså et udtryk for øjeblikshastigheden, som altså er en mere præcis beskrivelse fordi at hastigheden derfor kan ændre sig afhængig af hvornår du måler den. Det kan den ikke hvis du bare måler gennemsnitshastigheden.


Skriv et svar til: Reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.