Matematik

Bestemt f(x)

31. oktober 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer.. Jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal gribe denne opgave an, håber på lidt hjælp..
På forhånd tak :)

Ved salg af x enheder af en vare er fortjenesten f(x) i kr. givet ved

                              f(x) = - 5x^2 + 60x -80

a) Hvor mange enheder skal der sælges hvis fortjenesten skal være maksimal?
b) Bestem den maksimale fortjeneste

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

find f'(x) og sæt den = 0

find x af ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Beregn toppunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2010 af Yow! (Slettet)

a) find maximum(toppunkt)....
b) find f(x), når x=din maximum-værdi...


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 #3, når du beregner toppunktet, har du allerede b).


Svar #5
31. oktober 2010 af studerende20 (Slettet)

Hvordan finder jeg maximum (toppunkt) er det ved først at differentiere ligningen .. ? 
 f'(x) = -5^2x + 60x - 80 

      


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

Det kan du gøre, eller bruge, at:

T = (-b/2a; -d/4a)


Svar #7
31. oktober 2010 af studerende20 (Slettet)

hm .. kan det passe det så bliver :

 -60/2*(-5)  ,   -2000/ 4* (-5) .. er lidt usikker på min udregning omkring d


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Det er rigtigt.


Svar #9
31. oktober 2010 af studerende20 (Slettet)

men hvad så :s


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Så har du toppunktet, derved x-værdien med største y-værdi.


Svar #11
31. oktober 2010 af studerende20 (Slettet)

jamen hvor i spørgsmålet indgår y ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Den maksimale fortjeneste.


Svar #13
31. oktober 2010 af studerende20 (Slettet)

så dvs,, at a ) 150, 2500 .. ? .. hvor y = 2500 ? er det så det maksimale


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

Hvordan får du de tal?


Svar #15
31. oktober 2010 af studerende20 (Slettet)

-60/2*(-5) , -2000/ 4* (-5) .. -b/2a   , -d/4a


Brugbart svar (0)

Svar #16
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

2a og 4a står under brøkstregerne.


Brugbart svar (0)

Svar #17
31. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#16

Det bør man angive ved behørig brug af parenteser i #6 :

T = ( -b/(2a) ; -d/(4a) )

......

f(x) = -5x2 +60x -80 ,

f'(x) = -10x + 60 = 0 ⇒ x = 6

f(6) = -5·36 + 60·6 -80 = 100 ,    så T = (6 ; 100)


Brugbart svar (0)

Svar #18
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 #17, det er jeg klar over, jeg gik blot ud fra, at zdrbnå9æct kendte til ligningen for toppunktet i forvejen.


Skriv et svar til: Bestemt f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.