Matematik

en træls differentialligning

13. april 2005 af Joker_Jay (Slettet)
hej

jeg mangler hjælp til denne her opgave:

gør rede for at enhver af funktionerne

f(x) = c(1)*x*e^(-x) + c(2)*e^(-x)

er løsning til differentialligningen

y'' + 2y' + y = 0

hvordan kan man redegøre det??

hvad er desuden f'(x)???..kan ikke rigtig finde ud af det..

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2005 af Export (Slettet)

Du kan gøre rede for det ved at differentiere f én hhv. to gange og så indsætte i differentiallingen og konstatere, at du får nul.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2005 af Lurch (Slettet)

når du diff. f(x) skal du bruge produktregelen
hsuk at for
(e^(ax))' = a*e^(ax)

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2005 af frodo (Slettet)

der er vist så vidt jeg ser ikke behov for produktreglen. Om end i en meget forenklet version:

(kf(x))'=k*f'(x)

jeg går ud fra, at c(1) og c(2) blot er konstanter

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2005 af frodo (Slettet)

jeg tager det i mig igen!!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2005 af frodo (Slettet)

tror bare jeg graver mig ned i et stort hul idag :(
fantastisk som det grå

Svar #6
13. april 2005 af Joker_Jay (Slettet)

er der ikke en, der lige gider at opskrive f'(x)...??..har prøvet at regne det ud, men vil gerne lige have checket om det er rigtigt...

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#6: Eftersom

f(x) =
c(1)*x*exp(-x) + c(2)*exp(-x) =
exp(-x)*[c(1)*x + c(2)]

giver produktreglen, at

f'(x) = exp(-x)*[c(1) - c(1)*x - c(2)]

//Singularity

Svar #8
13. april 2005 af Joker_Jay (Slettet)

hvad mener du med []??...svarer det til e^(et eller andet)???

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. april 2005 af holyguy (Slettet)

Hej Joker_Jay, som skrevet, vil jeg gerne give dig et svar, men det ville være fair, om jeg kunne give dig svar ved hjælp af et Word-doument.
Jeg giver dette svar, for at gøre opmærksom på at jeg har sendt dig en besked.

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. april 2005 af holyguy (Slettet)

Hehe, jeg er altid villig til at hjælpe

-_Holyguy_-

Skriv et svar til: en træls differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.