Matematik

diffrentialregning

31. oktober 2010 af pernille0987 (Slettet) - Niveau: B-niveau

der står funktionen fx) =1/4^2 har en tangent i (2,1).
a. giv x=2 tilvæksten 1, og opstil et udtryk for hældningen af den tilhærende sekant.
b. giv x=2 tilvæksten dx, og bereg dy/dx.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af peter lind

Du skal finde (f(2+1)-f(2))/1 og (f(2+dx)-f(2))/dx og derefter se hvad der sker for dx ->0


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2010 af Euroman28

Unge Pernile,

tjek lige din opgave igen?

kan ikke passe den hedder f(x) = 1/4^2 ???

Den hedder vel ikke f(x) = 1/x^2?

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #3
31. oktober 2010 af pernille0987 (Slettet)

hmm.. hvordan vil du regne det ud ?


Svar #4
31. oktober 2010 af pernille0987 (Slettet)

nej den hedder 1/4x^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, vi kan jo kun gætte, men det er jo for såvidt ligegyldigt, for Peter Lind har forklaret den fulde fremgangsmåde til løsning af opgaven i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2010 af Euroman28

@Andersen11,

Enig. Men jeg har nu aldrig set pointen i at lære de unge om både sekanthældningsdiffinitionen og hældningskoefficienten.

Idet f'(x) = limit(h->0)   (f(x+h) - f(x))/h

Er meget nemmere at forstå for de unge menneske, og det er jo efter min mening nærmest det samme om det samme.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2010 af Euroman28

Den er så rettet nu :) 

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2010 af peter lind

#6 Jeg kan nu godt se pointen. Ved at tage alle disse ting er man grundigere, og det kan hjælpe de elever, der ikke er så god til matematik. Iøvrigt kan de næppe forstå

f'(x) = limit(h->0) = (f(x+h) - f(x))/h

den er nemlig forkert


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Vi er jo nødt til at forholde os til opgaven, som den er defineret af trådstarteren. Det er så i orden at være uenig i pædagogikken bag en opgave.


Svar #10
31. oktober 2010 af pernille0987 (Slettet)

jeg er forviret hvordan skal jeg regne det ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. oktober 2010 af Henriksorensen (Slettet)

#6 Det er vel et spørgsmål om, hvad der er nemt at forstå, og hvad der er nødvendigt at forstå, før du ret beset benytte dig af metoderne.


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. oktober 2010 af Euroman28

#8
 

#6 Jeg kan nu godt se pointen. Ved at tage alle disse ting er man grundigere, og det kan hjælpe de elever, der ikke er så god til matematik. Iøvrigt kan de næppe forstå

f'(x) = limit(h->0) = (f(x+h) - f(x))/h

den er nemlig forkert

Den er også rettet i en foregående tråd :D

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. oktober 2010 af peter lind

#10 Det står i #1. Det følgende drejer sig blot om en præcisering af din opgave, som du kender bedre end os andre + pædagogisk diskussion


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. oktober 2010 af Euroman28

#11 Sandt men sekantshældningsdefinition virker lidt mere firkantet end differential-kvoefficenten. Desuden det er den du bruger for det meste i Fysik ikke den anden.
 

#6 Det er vel et spørgsmål om, hvad der er nemt at forstå, og hvad der er nødvendigt at forstå, før du ret beset benytte dig af metoderne.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: diffrentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.