Matematik

Andengradspolynomier

31. oktober 2010 af ChristinaVestergaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej.
Har lidt besvær med nogle opgaver fra en aflevering til imorgen, og kan simpelthen ikke finde mine noter! :s

Figuren viser graferne for tre forskellige andengradspolynomier y = ax2+ bx + c .
Diskriminanten betegnes med d.
a) For hvilke(t) af de tre andengradspolynomier er a > 0 ? Begrund svaret.
For hvilke(t) af de tre andengradspolynomier er c > 0 ? Begrund svaret.
For hvilke(t) af de tre andengradspolynomier er d > 0 ? Begrund svaret.

Det er opgave 5 i den vedhæftede fil (:

Vedhæftet fil: Aflevering 5.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at fortegnet for a aflæses af, om parabelen vender grenene opad (a>0) eller nedad (a<0) .

Konstanten c er polynomiets værdi for x = 0. Parabelen skærer y-aksen i punktet (0 , c) og det kan så aflæses.

Endelig kan antallet af rødder bruges til at bestemme fortegnet for d. Er der to forskellige rødder, er d>0, er der netop een rod, er d=0, og er der ingen rødder, er d<0. Rødderne er x-koordinaterne for de punkter, hvor parabelen skærer x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

a>0 i p1 og p2 da disse vender benene opad.
c>0 i p1 da denne skærer y aksen over xaksen
d>0 i p1 og p2 da disse har to skæringspunkter med x-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Hvis a > 0 vender grenene opad.

c er skæringen med y-aksen.

diskriminanten d angiver antellet af skæringspunkter med x-aksen:

   d < 0   ingen skæringer

   d = 0   1 skæring

  d > 0   2 skæringer med x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2010 af mathon

oversigt
   se

Vedhæftet fil:2.gradsfunktion_facts.doc

Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.