Matematik

Monotoniforhold og ekstrema

01. november 2010 af liverpool_91 (Slettet)

Hej, er der nogle der kan hjælpe med denne ligning i matematik.

c) f(x) = 1/4x^4 – 1/3 x^3 - x^2 for x E ]-2;3]

der skal findes:
definitionsmængde:
nulpunkter:
fortegnsvariation:
monotoniforhold:
ekstrema:
værdimængde:
 

har været fraværende grundet sygdom , så kunne være rart hvis nogle havde tid til at forklare hvordan man løser overstående opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af peter lind

Definitionsmængden er givet i opgaven

nulpunkter løs ligningen f(x) = 0

Find fortegnet for funktionen i de intervaller som nulpunkterne deler tallinien op i. Da funktionen er kontinuert kan der kun skiftes fortegn i disse intervalendepunkter

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) =0. Ekstremaer findes for f'(x) =0. Funktionen er monoton voksende for f'(x) > 0 og aftagende for f'(x) <0

Værdimængde bestemmes af værdierne i ekstremaer og i endepunkterne i definitionsmængden..


Skriv et svar til: Monotoniforhold og ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.