Matematik

MathCad

01. november 2010 af elissa92

Jeg kan ikke få det rigtige svar i MathCad, da jeg skriver regnestykket ukorrekt.

nπ • nα = 63,426o   Det er det, jeg får, når jeg skriver det ind i MathCad, som netop ikke er rigtigt. Svaret er 81,745o.

De informationer, jeg har om normalvektorerne er:

nα = (0,1,1) og nπ = (-4,536 ; 2,619 ; -1,512)

I MathCad har jeg også skrevet det således op:

[-4,536 * 0 + 2,619 * 1 + (-1,512) * 1] / √(0^2 + 1^2 + 1^2) * √[(-4,536)^2 + 2,619^2 + (-1,512)^2] = 8,227o  , hvilket også er forkert.

Vil blive glad, hvis jeg kunne få hjælp :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af kieslich (Slettet)

[-4,536 * 0 + 2,619 * 1 + (-1,512) * 1] /( √(0^2 + 1^2 + 1^2) * √[(-4,536)^2 + 2,619^2 + (-1,512)^2]) = cos(v)

husk parentesen om nævneren og husk formlen


Svar #2
01. november 2010 af elissa92

Ja, men jeg har skrevet det i MathCad, så der bliver det stillet op som en brøk. Det bare det, at jeg ikke kan finde ud af at opstille det rigtigt op i MathCad.

Jeg fik svaret, som ikke var angivet i grader, men da skrev jeg så deg efter svaret, så resultatet kom i grader. - Men resultatet, jeg fik er forkert.


Svar #3
01. november 2010 af elissa92

Nu har jeg fundet ud af det :D


Skriv et svar til: MathCad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.