Matematik

differentering

01. november 2010 af sivilce (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Folkens :D

jeg har lige brug for hjælp med afleveringen, håber nogen kan hjælpe.

diiferenter f(x)=ax^2+bx+c, vha. tretrins reglen.

Har prøvet lidt selv: a*x^2+xh^2+h^2*bx+h+c-ax^2+bx+c = xh^2+h^2+h;
Håber nogen kan hjælpe, tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af peter lind

Du har f(x+h)-f(x) = a(x+h)2 +b(x+h) +c  -(ax2+bx+c) =

Gå langsomt frem Først brug reglen om kvadratet på en toleddet størrelse på (x+h)2 Behold parentesen om. Gang a ind i dette. Gang b ind i parantesen. Ophæv den sidste parentes. Der skal skiftes fortegn på alle led, når du gør det. Til sidst kan du så trække sammen på det.


Svar #2
01. november 2010 af sivilce (Slettet)

jeg ser lige om jeg kan finde ud af det. lige 2 sekunder.


Svar #3
01. november 2010 af sivilce (Slettet)

kunne ikke rigtig finde ud af det.

jeg har fået det til: 2+bh-ax^2-c


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2010 af peter lind

Hvad er a(x+h)2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2010 af mathon

se


Svar #6
02. november 2010 af sivilce (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: differentering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.