Matematik

Integrale

02. november 2010 af Halenur (Slettet) - Niveau: A-niveau

HJÆLP

Er gået i stå, og kan simpelthen ikke gå videre. Hvordan integrerer man dette????

Bestem integralet fra 1 til 2 (e^3/x)/(x^2)dx

På forhånd tak!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Er integranden (e3/x) / x2   ? Så udfør substitutionen t = 3/x, dt = -3/x2 dx .


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. november 2010 af peter lind

Det kommer an på hvad du mener. Skal du integrere (e3/x)*x2 eller e3/x*x2 ? I det første tilfælde forkorter du x ud, hvorefter du har en lineær funktion. I det andet brug substitution t = 3/x dt = -3/x2 dx


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. november 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:integral_114.doc

Svar #4
02. november 2010 af Halenur (Slettet)

Ja, det er det første jeg mener Peter Lind

Mathon - mange tak for dit svar. Men hvis man integrerer funktionen, hvad giver den så? 1/3 integraltegt e^t dt? Jeg forstår bare ikke, hvor 1/x^2 bliver af?

Tusind tak alle sammen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det ser da ud til at være funktionen (e3/x) / x2 . Og 1/x2 forsvinder jo i dt ved substitutionen.

∫ (e3/x) / x2 dx = -(1/3) ∫ et dt = -(1/3)·et + k = -(1/3)·e3/x + k


Svar #6
02. november 2010 af Halenur (Slettet)

Ok men hvordan forstår den helt konkret? t altså den indre funktion er jo 3/x, hvordan forsvinder 1/x^2? Er der en forklaring på dette?

MAnge tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2010 af peter lind

du har dt = 3/x dt = -3/x2dx  eller (-1/3)dt =(1/x2)dx Du kan altså erstatte de (1/x2)dx med (-1/3)dt og de x2 er væk


Skriv et svar til: Integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.