Matematik

hjælp

03. november 2010 af gona94 (Slettet)

 Kan du hjælpe med denne opgave: I (trekant)ABC er vinkelB = 30,8 grader, a = 98 og b = 71. Beregn de manglende stykker i trekanten (to løsninger!).


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af Teazy (Slettet)

Har du evt nogen forslag selv?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2010 af ramme2 (Slettet)

Brug sinusrelationerne   sinA/a =  sinB/ b    Isoler A,  hvis det er den vilkårlige trekant. Er det den retvinklede trekant er løsningen endnu simplere.       Find  B   du kender herefter 2 vinkler. Sidste vinkel finder ved at vide at vinkelsummen i den vilkårlige trekant er 180.    


Svar #3
03. november 2010 af gona94 (Slettet)

 kan du give en eks. ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Brug sinusrelationen, som ramme har givet den i #2, på din aktuelle trekant. Dette giver vinkel B. Dernæst findes, for hver af løsningerne for B, den sidste side enten af sinusrelationen eller af en cosinusrelation.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2010 af ramme2 (Slettet)

sinA/a =sinB/b

sinA = sinB*a/sinA   

sinA = sin30,8*98/71

A=44,9

 C = 180-44,9-30,8 =104,4


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2010 af ramme2 (Slettet)

beregn herefter længden c ved hjælp af sinusrelationerne


Svar #7
03. november 2010 af gona94 (Slettet)

SinC/c = Sin A/a

SinC = sin A*c/sinC

SinC = sin30,8*98/71

C = 104,4


Svar #8
03. november 2010 af gona94 (Slettet)

 er det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Altså, af sin(A)/a = sin(B)/b fås

sin(A) = a·sin(B)/b = 0,70676, så

A = 44,972º eller A = 180º-44,972º = 135,028º . Dertil fås

C = 104,228º eller C = 14,172º

og dermed

c = b·sin(C)/sin(B)

c = 134,407 eller c = 33,949


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.