Matematik

Finde værdier for skæringspunkter...?

04. november 2010 af LilleLars (Slettet)

Det er lidt pinligt og irriterende for mig. Jeg har afsluttet mat a, men kan simpel ikke huske basic her. Så hvis der er nogle der vil hjælpe med udregninger/metode vil det være en stor hjælp. 

Opgaven lyder:

En hyperbel er angivet ved ligningen: y=1/x
En linje er angivet ved ligningen: y=-x+a,hvor a er en konstant

For hvilke værdier af a har hyperblen og linjen to skæringspunkter?
For hvilke værdier af a har hyperblen og linjen et skæringspunkt?
For hvilke værdier af a har hyperblen og linjen ingen skæringspunkter?

Mvh Lars
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2010 af mette48 (Slettet)

sæt 1/x=-x+a og gang igennem med x                  husk x≠0

Du får så en 2.gradsligning

a indgår i diskriminanten

sæt diskriminanten  d=0 og isoler a

en løsning for d=0 isoler a

to løsninger for d>0  isoler a

ingen løsninger for d<0 isoler a


Skriv et svar til: Finde værdier for skæringspunkter...?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.