Dansk

HF eller gym???

16. juni 2003 af SP anonym (Slettet)
Hvad er bedst HF eller gymnasium?? Hvis man nu går efter det faglige?? Og hvad med lektier jeg har hørt, lærerne ikke gider at lave noget med HF'erne og derfor får de ikke så mange lektier??

Svar #1
16. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

En ting der i hvart fald er værd at tage med i overvejelserne er, at på HF får man ikke årskaraktere og alt skal derfor hives i land til eksamen, og det er altså i alle fag. Men hvis du er god til eksamen er det jo super.
På gymnasiet er der så årskaraktere som bedømmer din præstation i timerne

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2003 af Rune G. (Slettet)

Hvis det er det højeste faglige niveau, er det min opfattelse at du skal vælge gymnasiet. Du kan jo netop ikke få fag på A-niveau (så vidt jeg er orienteret) på HF.
Har dog hørt noget med at der er kommet en 3 årig HF, men så går lidt af ideen med HF vel i vasken?

Nu er det en del år siden jeg selv gik på ungdomsudannelserne (HTX), men der havde jeg en bekendt der gik på HF og syntes nok det var minimalt af lektier han havde i forhold til mig.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2003 af Rune G. (Slettet)

Mht. årskarakterer er de ikke altid gode. Kan godt se at det hjælper folk der er dårlige til eksamner, det giver dog også, til tider, et irriterende arbejdsmiljø. Det medfører nemlig at visse personer føler at de bare må markere sig i hver en time, selvom de enten ikke har noget fornuftigt at sige, eller stort set blot gentager hvad sidste taler har fremført. Det kan, efter min mening, være ret irriterende.

På videregående uddannelser er der heller ikke noget der hedder årskarakterer. Her er det også en endelig eksamen eller projekt der afgører din karakter. Uden årskarakterer sidder folk kun og koncentrerer sig om at lære, og tænker ikke på at skulle markere sig i timerne, det syntes jeg er ret fedt.Der er fordele og ulemper ved begge løsninger.

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2003 af Kaare (Slettet)

Nu har de felste af os jo kun prøvet enten HF eller gymnasiet men statistikken siger mig bekendt at der er klart flere gymnasieelever der klarer sig gennem den videregående uddannelse de begynder på end er tilfældet for HF'ere. Ligeledes har man jo kun to år på HF og når jeg så samtidig ikke rigtig synes det virker som om HF'ere faktisk har nogen lektier vil min umiddelbare vurdering nok være at de ikke kan nå at lære lige så meget...

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2003 af Kaare (Slettet)

Rune>>> Der er faktisk ved nogle universitetsuddannelser noget der svarer til årskarakterer i form af at man består eller ikke består ud fra en vurdering af om man har deltaget aktivt i undervisningen eller ej...

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2003 af krelle (Slettet)

Vælg gym.

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. juni 2003 af Jean

Rune, Kaare ==> Dette er "normal" praksis ved en del fag på overdelen.

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. juni 2003 af Jean

Hvert fald på naturvidenskabligt fakultet i Århus ;)

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. juni 2003 af Kaare (Slettet)

Ja jeg tror også det er meget fakultetsbestemt for der er slet ikke nogen fag på statskundskab der bliver bedømt sådan... hvilket jeg synes er lidt ærgeligt for der bruges sq stort set lige så mange ressourcer på eksamination som der bruges på undervisning :-/

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. juni 2003 af Rune G. (Slettet)

Kaare,Ibiza ==> Ok tak, så blev jeg da så klogere. Det har jeg aldrig hørt om før. Sådan noget findes slet ikke på Nørdeanstalten (DTU) hvor jeg går :-)

Svar #11
16. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

hmm... jeg tror gym, er bedst da det varer 3 år.. og Hf kun 2

Svar #12
16. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Hvis du går efter det faglige så vælg gym!

Brugbart svar (0)

Svar #13
16. juni 2003 af 404error (Slettet)

Den slags evaluering er også (på nogle kurser) her i Aalborg, men vi er heller ikke så frygtelig mange ude hos os. Ideen er god nok - også rar afveksling fra sædvanlige eksamener.

Svar #14
17. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

vælg klart gym, der er også mange venner at hente.. på HF er alder forskellen større.

Brugbart svar (0)

Svar #15
17. juni 2003 af Katrine (Slettet)

Det skal dog siges, at du kan komme lige så langt, hvad enten du vælger gymnasiet eller HF. Jeg mener, at man før i tiden skulle have en gymnasieuddannelse for at kunne komme ind mange steder, men i dag står det lige. Studiemiljøet er måske en lille smule anderledes, da der som sagt er en større aldersforskel på HF, men hvis du er seriøs om dit studie kan du nå lige så langt. Dilemmaet kommer nok først, hvis du allerede har et mål om en videregående uddannelse, da gymnasiet jo har en slags specialisering i form af sproglig eller matematisk.. det ændrer de jo så godt nok nu, så jeg fatter hak af gymnasiet, selvom jeg gik ud for kun et år siden hehe..

Skriv et svar til: HF eller gym???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.