Matematik

angiv forskriften

05. november 2010 af røvballe (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle.. jeg har et spørgsmål omkring linær funktion

mit spørgsmål lyder: 

angiv forskriften for den linje der går gennem punkterne A og B, når

1) A(4,2) og B(-1,3)

hvad skal jeg gøre please hjælp mig  


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2010 af Henriksorensen (Slettet)

y=ax+b

Find a ved

a=(y2-y1)/(x2-x1)

og benyt da den generelle forskrift i starten af mit indlæg til at finde b.


Svar #2
05. november 2010 af røvballe (Slettet)

 jeg har jo kun fået 1 punkt givet i A ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. november 2010 af mathon

to-punktsformlen

                                      (y-y1) / (x-x1) = (y2-y1) / (x2-x1)


Svar #4
05. november 2010 af røvballe (Slettet)

 det vil sige jeg skal skrive 

3-2/(-1)-4 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. november 2010 af mathon

                                                (y-2) / (x-4) = (3-2) / (-1-4)


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. november 2010 af kieslich (Slettet)

#4

 det vil sige jeg skal skrive 

a = (3-2)/((-1)-4)

ja, men husk parentes omkring tæller og nævner


Skriv et svar til: angiv forskriften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.