Matematik

Differentialkvotient.

07. november 2010 af P.L. (Slettet)

 Find differentialkvotienten af (x + 1) gange e^x 

Jeg siger af funktionen er sammensat af to funktioner: g(x) = x + 1 og f(x)= e^x

Bruger reglen: 

f '(g(x)) gange g ' (x)   -->     e^x  gange (x +1) gange 1 = e^x gange (x+ 1) 

Men min lommeregner siger at den skal give (x+2) gange e^x, hvad gør jeg galt??


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af mathon

                                       f(x) = (x+1)·ex

                                       f '(x) = 1·ex + (x+1)·ex = (1+x+1)ex = (x+2)ex


Skriv et svar til: Differentialkvotient.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.