Matematik

kordinatsystem

07. november 2010 af fievangg (Slettet) - Niveau: 8. klasse

jeg ved ikke helt hvordan jeg skal lave den her "ligning" normalt bruger jeg sildeben, så hvordan kan jeg gøre?

(i et kordinatsystem)

Q = (-2/6)x + 2
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af Yow! (Slettet)

altså ligningen minder jo om en ret linje, dvs: y = ax + b   hvor din a- og b-værdi er angivet....

du skal indsætte nogle x-værdier og beregne din Q-værdi.... ergo: sildebensmetoden som du også selv nævner....


Svar #2
07. november 2010 af fievangg (Slettet)

problemet er at jeg ikke helt forstår ligningen dvs. (-2/6)x forstår jeg ikke en brik af??


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2010 af Yow! (Slettet)

der ligger et skjult gange-tegn mellem ) og x, dvs.:

(-2/6) * x


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2010 af mathon

her er det fordelagtigt at benytte multipla af 6:

x = 6
giver
                   y = (-2/6)·6 + 2 = -2 + 2 = 0           

dvs gennem
                             (6,0)

 x = -18
giver
y = (-2/6)·(-18) + 2 = 6 + 2 = 8      

dvs gennem
                              (-18,8)                                   der skal kun to punkter til at bestemme en ret linje


Skriv et svar til: kordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.