Matematik

PROCENT REGNING HJÆLP..

07. november 2010 af amaliehxx2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 hej.

jeg har fået nogle opgaver om procent imens jeg har været syg, og aner ikke hvordan jeg regner følgende, jeg har prøvet men er ikke sikker på det er rigtigt gjort.

ved oprettelsen af et banklån betales et gebyr på 2%. gebyret blev opgjort til 1250 kr. 

a. hvor stort var lånet ? så har jeg sagt = 100: 2=50 = 50x1250 = 62500

et supermarked køber et parti varer for 4250 kr. omkostningerne udgør 20% af købsprisen.

a. udregn omkostningerne. så har jeg sagt : 4250x20 = 85000 : 100 = 850

b. udregn de samlede udgifter. så har jeg sagt : 4250+850 =12750

varerne sælges med en fortjeneste på 24 %.

c. udregn fortjenesten . så har jeg sagt : 12750 x24 = 306000 : 100 = 3061

d. hvad bliver salgsprisen uden moms. så har jeg sagt : 3061+ 12750 = 43350

Momsen er 25 % 

e. hvad er salgsprisen med moms ? så har jeg sagt : 43350 x25 =1083750 : 100 = 10837,5

håber nogle kan fortælle om udregningerne og resultaterne er rigtige..


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

I e) har du kun beregnet momsen. Salgsprisen med moms er lig med salgsprisen uden moms plus moms. Resten ser rigtigt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Alle facit er rigtige på nær e) Her har du kun regnet momsen (altså de 25%) ud. Du skal have salgsprisen + momsen. 

Noget andet er at du så ikke skriver dine løsninger korrekt op. Jeg forstår godt, hvad du mener, men det trækker ned til eksamen. 

Et eksempel: 

udregn fortjenesten . så har jeg sagt : 12750 x24 = 306000 : 100 = 3061

Du sætter lighedstegn, men det er ikke korrekt. 

Du bør opdele med mellemresultater: 

12750 *24 = 306000

306000 : 100 = 3061

ellers skal du skrive hele udregningen op i en linie: 

12750 * 24  : 100 = 3061


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2010 af mette48 (Slettet)

#2

fuldstændig rigtigt, jeg vil blot tilføje, at der mangler enhedder ved alle beløbene, det trækker også ned til eksamen


Skriv et svar til: PROCENT REGNING HJÆLP..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.