Matematik

HJÆLP!

08. november 2010 af nannakildegaard (Slettet)

Har en opgave jeg simpelthen ikke ved hvordan jeg skal løse.. Kan det passe jeg skal lave en ligning eller?. Men den lyder sådan her.

- Anne, Bo og Carsten skal dele 440 kr. sådan at Bo får halvt så meget som Anne, og Carsten får 100 kr. mindre end Anne og Bo tilsammen.

Hvor mange får de hver.

Vil i ikke lige være søde og hjælpe er ikke så gode til og lave ligninger. :-)

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Udtryk oplysningerne i ligninger:

Anne, Bo og Carsten skal dele 440 kr: A + B + C = 440

Bo får halvt så meget som Anne: B = A/2

Carsten får 100 kr. mindre end Anne og Bo tilsammen: C = A + B -100

Substituer udtrykket for C i den første ligning og reducer. Indsæt nu udtrykket for B i den resulterende ligning, og der fremkommer en ligning i A alene, som kan løses. B og C kan så beregnes, når A er fundet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2010 af NejTilSvampe

 A + B + C = 440

A = 2B

A + B = C - 100

A + B + 100 = C 

A + B + A + B + 100 = 440 => 2(A+B) = 340

A = 2B => 2(2B+B) = 6B = 340 => B = 340/6 = 56 + (2/3)    Fortsæt selv.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ligningen for C er ikke rigtig (se #1). Carsten skal have 100kr mindre end A+B .


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. november 2010 af Krabasken (Slettet)

1) A + B + C = 440

2.) A = 2 B

3.) C = A + B - 100
----------------------
1.) A + B + C = 440
3.) A + B - C = 100
----------------------------- træk fra
0 + 0 + 2C = 340

C = 170
======

1.&2.) 2B + B + 170 = 440

3 B = 270

B = 90
======

2.) A = 2 * 90

A = 180
======


Svar #5
08. november 2010 af nannakildegaard (Slettet)

Forstår virklig intet af det :-(.. Hvor får du 0+0 fra og så videre er virkelig virkelig lost..


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

1.) A + B + C = 440

2.) A = 2 B

3.) C = A + B - 100

Indsæt udtrykket for C fra den 3. ligning i den 1. ligning:

A + B + (A + B -100) = 440 , eller

2A + 2B = 540 , sammen med ligning 2.)

A = 2B , der indsættes i ligningen ovenfor:

2A + A = 540, eller

3A = 540, så

A = 180

B = A/2 = 90

C = A + B -100 = 170 .


Svar #7
08. november 2010 af nannakildegaard (Slettet)

Når!, Tusind mange tak nu fatter jeg det! :-)


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.