Matematik

hjälp:)

09. november 2010 af Smulan (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) För vilket/vilka x är uttrycket 5x / 3x+12 ej definierat?

b) För vilka/vilka värden på a har ekvationen x2 + ax + 16 = 0 en dubbelrot?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Der, hvor det går galt, er hvis der kommer til at stå 0 under brøkstregen

Altså når 3x + 12 = 0

Find x
--------------------------------
Brug kvadratsætningen (a+b)*(a+b)=a^2 + 2ab + b^2

√(x^2) = x og √(16) = -4

(x+4)*(x+4) = 0 med dobbettroden -4

(x+4)^2 = x^2+8x+16

Altså a = 8   ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2010 af Duffy

a) Jeg formoder at der er tale om funktionen

5x / (3x+12) og ikke

5x / 3x+12

Du skal lede efter nulpunkter i nævneren

dvs find når 3x+12 = 0

det er dette x du søger.

b) För vilka/vilka värden på a har ekvationen x^2 + ax + 16 = 0 en dubbelrot.

Der er tale om en dobbeltrod når udtrykket kan skrives

(x+b)^2 ,hvor -b så er denne dobbeltrod.

Du skal altså finde d=0, dvs

d = a^2-4*1*16 = 0

a^2-64 = 0

dvs

a = 8 v a = - 8

Så for a = - 8 hhv a = 8 har ekvationen x^2 + ax + 16 = 0 en dubbelrot.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Ups - ja, der var godtnok en rod, der smuttede.

Förlåt ;-)


Svar #4
09. november 2010 af Smulan (Slettet)

hvad er så det rigtige svar ? bliver forvirret af hhv 8 osv ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2010 af Krabasken (Slettet)

# 2 er rätt


Skriv et svar til: hjälp:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.