Matematik

Hjælp

09. november 2010 af hansendk09 (Slettet)

Hej nogle der kan hjælpe mig med denne opgave:

Givet et tal x. Hvis man trækker 2 fra dette tal og ganger med 3 får man .
c) Opstil en ligning der udtrykker ovenstående udsagn og løs denne.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2010 af NejTilSvampe

 ....får man "Z".

3(x - 2) = Z

x - 2 = 3Z

x = 3Z + 2

men skriv lige hele opgaven ind tak.


Svar #2
09. november 2010 af hansendk09 (Slettet)

 Givet et tal x. Hvis man trækker 2 fra dette tal og ganger med 3 får man -21

c) Opstil en ligning der udtrykker ovenstående udsagn og løs denne.


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. november 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

3(x-2)=-21

3x-6=-21

21-6=-3x

15=-3x

15/-3=-5

x=-5


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. november 2010 af PeterValberg

 3(x - 2) = -21
3x - 6 = -21
3x = -15
x = -5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. november 2010 af PeterValberg

 #3 det var vi da meget enige om :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #6
09. november 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

 haha ja


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.