Fysik

Termodynamik

09. november 2010 af LuckyFoul (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et stempel holder en gasmængde, som består af tør atmosfærisk luft ved temperaturen 10oC og et tryk på 2.5 atmindesluttet bag et stempel. Stemplet rykkes hurtigt så trykket falder til 1 atm. Bestem temperaturen i gassen umiddelbart efter stemplets flytning.

Ved ikke hvordan jeg skal finde temperaturen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af chr42 (Slettet)

Der er tale om en adiabatisk proces,

se ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/gas.html#adiabat

Hvis du kigger lidt højere oppe i siden, kan du se at for luft er γ = 7/5


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2010 af mathon

adiabatisk:
                             T1/T2 = (p1/p2)(κ-1)/κ

                              T1/T2 = (2,5/1)(1,4-1)/1,4 = 2,50,4/1,4 = 1,29926

                              T2/T1 = 1/1,29926 = 0,769667

                              T2 = 0,769667·((273,15+10) K) = 217,931 K

                               t2 = (217,931 - 273,15)ºC ≈ -55,2ºC


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.