Matematik

Mat

09. november 2010 af maicon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har problemer med en opgave. Jeg håber i kan hjælpe mig.

a)

bestem løsningen til ligningssystemet.

4x+5y=13

x-y=1


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 isoler x i den nederste ligning:

x = 1 + y

indsæt nu (1 + y) i den øverste ligning i stedet for x:

4*(1 + y) + 5y = 13

4 + 4y + 5y = 13

4 + 9y = 13

9y = 13 - 4

9y = 9

y = 1

Indsæt nu y = 1 i en af ligningerne og beregn på denne måde X


Skriv et svar til: Mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.