Matematik

Parabler

16. juni 2003 af krelle (Slettet)
Hvodan kan man bedst beskrive hvad leddet bx gør ved en grafisk afbildning af et anden grads polynomium?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2003 af Lurch (Slettet)

det parallel forskyder grafen i vandret retning

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2003 af Lurch (Slettet)

og lodret

Svar #3
16. juni 2003 af krelle (Slettet)

Ja, den må forskyde den efter den linie som bxer linie for ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2003 af Lurch (Slettet)

Jo, den forskydes så y=bx er tangent til f(x) i P(0,0)

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Jamen man kan da ikke sige den forskyder noget, eller dvs. den hjælper jo bare til af finde toppunktet, hvor 1. koordinaten er -B/2A!

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juni 2003 af Jean

Kan man faktisk godt jo... det er jo ækvivalent med at toppunktet ændres.

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. juni 2003 af Lurch (Slettet)

Koordinaterne til toppunktet på en parabel er faktisk i første omgang udledt vha. parralel forskydning! Det viser sig nemlig at parablen y=ax^2 kan parallelforkydes med (-b/2a, -d/4a) hvilket jo netop er topppunktet. Parallelforskudte y=ax^2 har faktisk formlen ax^2+bx+c! Det er dog meget simplere at find toppunkts kioordinaterne hvis man har lært differentialregning

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja, ja det forstår jeg godt, var selv oppe i det til mdt. matematik eksamen, hvor jeg btw fik 13, men B-leddet gør jo ikke noget helt bestemt, man kan ikke sige det angiver dit og dat!

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. juni 2003 af Lola (Slettet)

Indlægget/indlæggene ovenfor er IKKE fra mig... just so you know it!

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Ej jo det er alligevel, jeg er bar dum

Skriv et svar til: Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.