Matematik

Cirkelligningen

11. november 2010 af padirts (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har ligningen x^2-6x+y^2+8y=0 for en cirkel og skal finde radius.

Hvordan får jeg det omskrevet ind i formlen (x-a)^2+(y-b)^2=r^2 vha. a^2+b^2+2ab=(a+b)^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af mathon

           x2 - 6x = (x-3)2 - 9

           y2 + 8y = (y+4)2 - 16


Skriv et svar til: Cirkelligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.