Matematik

substitution.

11. november 2010 af rikkehør (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem ved substitution integralet e^x / e^x + 1 dx.

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af PeterValberg

sæt u = ex + 1

dermed er dx = 1/ex du

substituér i integralet til ∫((ex/u)·1/ex )du = ∫1/u du herfra kan du sikkert selv

husk at substituere u tilbage igen, når du har fundet stamfunktionen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. november 2010 af rikkehør (Slettet)

hvad får du til resultat så?

og mange tak..


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2010 af saigon (Slettet)

svar #1:

hvordan vil du så lige substituere u tilbage? for jeg får ikke et resultat som giver meget mening så.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2010 af PeterValberg

 okay stamfunktionen til den reciprokke værdi af u (1/u eller u-1) er ln(|u|)+k hvor k er integrationskonstanten

substituér herefter u med (ex - 1), så du får F(x) = ln(|ex - 1|) + k

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: substitution.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.