Matematik
hjælp til en matopg.
17. april 2005 af
cs (Slettet)
Hej vil høre om de er nogen der gider at hjælpe med disse to opg. den første er bare rettelse.
1) jeg har to linjer
l: 5x+8y+3=0
m: (x,y)=(3,-1)+t(-6,5)
skal finde den spidse vinkel
har fået l´s r=(-8,5)
m's r=(-6,5)
v=v2-v1
v(l)=-57,99
v(m)=-50,19
V=7,8
2) skal finde den eksakte værdi af rumfanget af omdrejningslegemet der fremkommer når M drejes 30 grader om koordinatsystemets førsteakse.
f(x)=(x+1)^0,5+(x+1)^-0,5
pi*int((x+1)^0,5)^2+pi*int((x+1)^-0,5)^2
men hvordan integrere jeg det??
håber nogen kan hjælpe.
1) jeg har to linjer
l: 5x+8y+3=0
m: (x,y)=(3,-1)+t(-6,5)
skal finde den spidse vinkel
har fået l´s r=(-8,5)
m's r=(-6,5)
v=v2-v1
v(l)=-57,99
v(m)=-50,19
V=7,8
2) skal finde den eksakte værdi af rumfanget af omdrejningslegemet der fremkommer når M drejes 30 grader om koordinatsystemets førsteakse.
f(x)=(x+1)^0,5+(x+1)^-0,5
pi*int((x+1)^0,5)^2+pi*int((x+1)^-0,5)^2
men hvordan integrere jeg det??
håber nogen kan hjælpe.
Svar #1
17. april 2005 af Rasmus.p (Slettet)
2) Du mener 360, ikke? Det er i hvert fald den samme formel så vidt jeg ligge kan se. Med M går jeg ud fra du mener f(x)
Jeg går ud fra du mener
pi int((x+1)^(0.5))^2 dx + pi int((x+1)^(-.5))^2 dx.
= pi int (x+1) dx + pi int 1/(x+1) dx =
pi (1/2*x^2 + x + ln(x+1))
Jeg går ud fra du mener
pi int((x+1)^(0.5))^2 dx + pi int((x+1)^(-.5))^2 dx.
= pi int (x+1) dx + pi int 1/(x+1) dx =
pi (1/2*x^2 + x + ln(x+1))
Svar #2
17. april 2005 af Epsilon (Slettet)
Det ville være ønskeligt med lidt information om M. Hvad er M nærmere bestemt?
//Singularity
//Singularity
Svar #5
17. april 2005 af Epsilon (Slettet)
#3: Mon ikke M er en punktmængde? Det er i hvert fald ukorrekt matematisk sprogbrug at tale om at rotere et areal omkring x-aksen.
//Singularity
//Singularity
Skriv et svar til: hjælp til en matopg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
