Matematik

Sandsynlighedsregning

14. november 2010 af Mari5093 (Slettet)

Hej :D
Jeg sidder med en aflevering om sandsynlighed/binomialfordeling.

Følgende opgaver lyder utroligt nemme, men jeg kan virkelig ikke knække koden:

Er sandsynligheden for at få een sekser i seks kast med terning = sandsynligheden for at få to seksere i tolv kast med terning??
 

Mit svar er umiddelbart nej, men hvorfor kan jeg ikke beregne. 

Dernæst er der denne opgave:

20 elever inddeles på tilfældigvis i 2 grupper, dette sker ved kast med en mønt.
Viser mønten krone skal eleven i gruppe a, ellers i b

- Hvad er sandsynligheden for, at der kun bliver 1 gruppe

- hvad er sandsynligheden for, at der ikke kommer lige mange i hver gruppe? 

På forhånd tak for hjælpen!

Marianne :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2010 af peter lind

Det er i begge tilfælde binomialfordelinger. Dem kan du læse om her:

http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/sandsyn.html#binomial


Svar #2
14. november 2010 af Mari5093 (Slettet)

Det er jeg med på, men super godt link
Er p så 1 og n 6, og dernæst p=2 og n=12 i 2. del af 1. opgave?

Den med de 20 elever kan jeg stadig ikke finde ud af, kan du give et hint? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2010 af peter lind

Nej p = 1/6  i første opgave i begge spørgsmål idet sandsynligheden for at få en sekser i et kast er 1/6.  Det er korrekt  at n = 6 og n=12 i det følgende.

I den anden opgave er p=½. idet sandsynligheden for at få plat er ½. n=20. Der spørges så om sandsynligheden for at du får udelukkende plat (r=n) eller udelukkende krone (r=0)


Svar #4
14. november 2010 af Mari5093 (Slettet)

 Tusind, tusind tak for hjælpen!! :D 
Nu gik der pludselig et lys op for mig.. 


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.