Fysik

flyvehop-fysik

14. november 2010 af Tina17 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der nogen der vil tjekke om jeg har lavet en opgave rigtitg?

opgaven lyder sådan:

en bil der har massen 1000kg kører op ad en rampe med en hældning på 20 grader i forhold til vandret. hældningen går  et sted brat til at være vandret og bilen forsætter fra dette punkt sit bevægelse ud i luften.Det øjeblik
hvor bilen forlader rampen, svarer til tiden t = 0. Bilens fart er da V0 = 100 km
i timen. I opgaven betragter vi bilen som en punktmasse, og ser desuden bort fra
luftmodstanden. Vi anvender desuden et koordinatsystem hvor x og y betegner den
vandrette henholdsvis lodrette komposant af bilens bevægelse.

spørgsmål:

Hvor længe varer bilens ’flyvetur’, og hvor langt hen kan bilen nå inden den
rammer den vandrette del af rampen?

min udregning:

F=m*g

1000kg*9,8m/s=(1*10^6 g)*(9,8m/s)=9,8*10^6 m/s

Er det rigtigt det jeg har lavet?

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2010 af peter lind

Det du svarer på er tyngdekraften på bilen, hvilket ikke er det der spørges om. Du skal have fat i det skrå kast.


Svar #2
14. november 2010 af Tina17 (Slettet)

så vil jeg regne på den måde:

s=v*t+s^0

100km/t*0+34,2km/t=34,2km/t

s^0=34,2km/t er tal på Vy0 hvor jeg først har fundet i den første delopgave.

er det ikke det opgaven vil have ?altså at beregne slutpositionen...


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. november 2010 af peter lind

Du blander det sammen.

x = voxt  (koordinatsystemet er valgt så x0 =0)

vy = -g*t

y = -½gt2 + v0yt + y0

Dine oplysninger er ikke nok til at bestemme hvad y0 er


Svar #4
14. november 2010 af Tina17 (Slettet)

eller jeg kan også brug denne formlen:

afstand i y-retning

y=-½*g*t^2+v0*sina*t+y0

hvis det er den rigtig ligning jeg skal brug , er t=0? og hvad er min startposition y0?


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. november 2010 af peter lind

Det er den samme ligning som i #3 v0y = v0*sin(α)

Det fremgår af opgaven at t= 0 ved start. Jeg kan ikke svare på hvad y0 er. Du har ikke givet nok oplysninger om opgaven til at den kan bestemmes


Svar #6
14. november 2010 af Tina17 (Slettet)

y0 må være lige med V0y, fordi det er fra dette punkt hvor rampen bliver vandret . Vil jeg tro ...


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. november 2010 af peter lind

Det kan det ikke være v0y er en hastighed, y0 er en længde


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. november 2010 af a,bay (Slettet)

Obs! Følgende formel(er) gælder kun hvis objektet starter og slutter i samme højde, samt at man ser bort fra luftmodstand.

Flyvetiden er da givet ved:

(2*V0*sin(θ)) / g

hvor θ her er 20º, g er tyngdeaccelrationen og V0=100km/t ≈ 27.78 m/s

Afstanden i x-retningen vil da være givet ved:

V0*cos(θ)*((2*V0*sin(θ)) / g)


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. november 2010 af peter lind

Det er korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #10
23. november 2010 af science1 (Slettet)

Hvordan kan man bestemme bilens hastighedskomposanter Vxo og Vyo?


Brugbart svar (1)

Svar #11
23. november 2010 af peter lind

Der er angivet at hastigheden er 100 km/timen. Projekter denne ned på henholds den vandrette og lodrette retning. Det giver begyndelseshastighederne.


Brugbart svar (1)

Svar #12
24. november 2010 af science1 (Slettet)

Okay jeg har et spørgsmål "under dække af ingen dumme spørgsmål er dumme spørgsmål" I hope :) Hvordan tegner jeg kordinatsystemet? Altså ved godt hvordan jeg tegner et koordinatsystem, men hvordan skal dette se ud og hvilke linjer og værdier skal derind? Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #13
24. november 2010 af peter lind

Du skal enten tegne koordinatsystemet så begyndelses punktet er ved kanten af rampen eller lodret under rampen vedjordoverfladen.


Brugbart svar (1)

Svar #14
25. november 2010 af science1 (Slettet)

Okay jeg har tegnet følgende (se vedhæftet) hvor jeg har tegnet rampen ind i koordinatsystemet og sat farten =100 km/t til t= 0 som der står i opgaven, men hvad så herfra, kender jo ingen andre værdier overhovedet i koordinatsystemet :s
 


Brugbart svar (1)

Svar #15
25. november 2010 af peter lind

 Du kender da også vinklen og tyngdeaccelerationen. Hvad der mangler i opgaven er oplysning om hvor højt rampen er over kørebanen. De står sikkert i opgaven; men den er altså ikke meldt ind her. Der er ikke vedlagt noget.


Brugbart svar (1)

Svar #16
25. november 2010 af science1 (Slettet)

Svar kommer senere, kan åbenbart ikke slette indlæg igen og sad med de forkerte data.


Brugbart svar (1)

Svar #17
26. november 2010 af science1 (Slettet)

Sådan, har tegnet det her, hvad er det så meningen jeg skal regne med og skrive hvor? Er helt på bare bund :S


Brugbart svar (1)

Svar #18
26. november 2010 af science1 (Slettet)

Den vil ikke vedhæfte. Prøver lige igen

Vedhæftet fil:koordinatsystem.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #19
26. november 2010 af peter lind

Vejen fortsætter åbenbart vandret ud fra hvor rampen ender. Det smarteste vil så være at ligge koordinatsystemet så begyndelsespunktete er på toppen af rampen. Det betyder x0=y0 = 0. Bevægelsesligningerne kan du så se i #3. I #11 kan du se hvordan du kan finde v0x og v0y. En mere fuldstændig løsning kan du se i #8


Skriv et svar til: flyvehop-fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.