Matematik
Integralregning
Følgende er en bestemt integral
∫42(x+1)(3x2 + 6x - 15)-3dx
Hvad skal jeg starte med at gøre, jeg vil selv regne den ud.
Svar #2
14. november 2010 af sazsaz (Slettet)
Hvordan ved du, at du skal bruge integration ved substitution?
Svar #3
14. november 2010 af sazsaz (Slettet)
Jeg har differentieret u, som giver 6x+6
g(2) = 18 og g(4) = 30, hvad skal jeg så?
Svar #4
14. november 2010 af Andersen11 (Slettet)
#3
Så skal du egne videre på det substituerede integral:
... = x=2∫x=4 (1/6)u-3 du =[(1/6)(-1/2)u-2]x=4x=2 = [(-1/12)(3x2 +6x -15)-2 ]42
Svar #5
14. november 2010 af mathon
eller
2∫4(x+1)(3x2 + 6x - 15)-3dx = (1/6)·9∫57 u-3du = (1/6)·[-(1/2)u-2]957 = -(1/12)·(57 -2 - 9-2)
Svar #6
14. november 2010 af sazsaz (Slettet)
Jeg forstår ikke helt hvordan følgende kan give 1/6?
(x+1)dx = (1/6)du
Svar #7
14. november 2010 af Andersen11 (Slettet)
#6
u = 3x2 + 6x -15, så du/dx = 6x + 6 = 6(x+1) og dermed (1/6)du = (x+1)dx
Svar #8
14. november 2010 af mathon
du/dx = (3x2 + 6x - 15) ' = 6x +6 = 6(x+1)
du = 6(x+1)dx
(1/6)du = (x+1)dx
Svar #10
14. november 2010 af mathon
nej
en fælles faktor sættes uden for parentes:
6·x + 6·1 = 6(x+1)
Svar #11
14. november 2010 af sazsaz (Slettet)
ja det er jeg med på, men forstår desværre ikke hvordan det så giver 1/6
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
