Matematik

opg.

14. november 2010 af sana09 (Slettet)

en funktion f er bestemt ved

f(x)=x^7


Svar #1
14. november 2010 af sana09 (Slettet)

*bestem f(x)

plzz er helt lost??


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2010 af Springhorn (Slettet)

Du bliver nødt til at specificere opgaven lidt mere... Skal den tegnes eller hvad? :)


Svar #3
14. november 2010 af sana09 (Slettet)

Ahh nej den skal ikke tegnes...

der står bare at man skal bestemme f¨(x)

forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2010 af dnadan (Slettet)

Besmte f'(x), når f(x)=x^7

Dvs. du skal differentiere f(x)

Benyt her reglen : g(x)=x^n => g'(x)=n*x^(n-1)


Svar #5
14. november 2010 af sana09 (Slettet)

sådan:

g(x)x^7--> g(x)=7'x^(7-1)


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2010 af dnadan (Slettet)

Du kan reducere lidt, men ellers ja :-) (Husk dog, at det er g' til sidst :-))


Svar #7
14. november 2010 af sana09 (Slettet)

altså sådan:

g'(x)= 7*x^6


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Men du startede med at kalde funktionen f(x) = x7 , så det er jo f'(x), du har fundet, altså f'(x) = 7·x6 .


Svar #9
15. november 2010 af sana09 (Slettet)

ok.

Tak for hjælpen..

:)


Skriv et svar til: opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.