Matematik

Vendetangent

15. november 2010 af sureyya (Slettet)

 Hej, jeg ville høre om der var nogen der ville hjælpe med at finde vendetangenten for ligningen: f(x) = x^3-6x^2+5

Og jeg har diff. det til 3x-12^+5


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2010 af peter lind

Du har differentieret forkert f'(x) = 3x2-12x. En nødvendig forudsætning for en vendetangent er at f''(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man finder punkter med vendetangent ved at løse ligningen f''(x) = 0 . Dit udtryk for den afledede er ikke korrekt.


Skriv et svar til: Vendetangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.