Matematik

Normalfordeling

17. april 2005 af e^(Pi*i)+1=0 (Slettet)
Jeg har sgu desværre glemt at høre efter i timen om normalfordeling.

Har fået denne opgave:
En normalfordelt stokastisk variabel X har middelværdi 5 og spredning 1.
Bestem P(X

_UDEN HJÆLPEMIDLER_

jeg har kigget lidt på

phi(X)=1/(s*sqrt(2Pi))*exp(-(x-µ)^2/2*s^2), hvor µ er middelværdien og s er spredningen.

så fås: phi(X)=1/sqrt(2Pi)*exp(-(x-5)^2/2)

og det skal vel så være integralet af dette jeg skal bruge?

så fås: PHI(X)=1/sqrt(2Pi)*int(exp(-(x-5)^2/2)). Men synes ikke det ser særlig godt ud, når ikke der må bruges hjælpemidler... Kan I evt. hjælpe (skrive hvad jeg gør galt eller komme med et andet forslag)?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2005 af allan_sim

Nej, du skal ikke til at rode dig ud i integraler.

Tanken er, at du skal bruge normalfordelingspapir og indtegne punkterne (5,my) og (6,my+sigma). Træk herefter den rette linje gennem disse to punkter og aflæs den ønskede sandsynlighed.

Svar #2
17. april 2005 af e^(Pi*i)+1=0 (Slettet)

Ok... tak skal du have. Men man ville godt kunne udregne skidtet på min måde, hvis man er vil til at regne approksimerede integraler fra -inf til et givent tal!?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2005 af iB (Slettet)

Hvis du har lyst til at regne, er det mere normalt at bruge en tabel for standard normalforedeling.

Jeg tipper at du skal et godt stykke uden for gymnasiepensum, hvis du skal udregne dit integrale...

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#1: Hmm...du mener forhåbentlig, at man skal indtegne punkterne

(5,F(my))
(6,F(my+sigma))

ikke sandt? :-)

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2005 af allan_sim

#4. Man skal ikke læse, hvad jeg skriver - man skal opfatte, hvad jeg mener :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Eller hvad med at gøre begge dele simultant? ;-)

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2006 af Nithelizius (Slettet)

skal man ikke indtegne punkterne 5;0,50 og så 6,my+sigma og 4,my-sigma? og 7,my+2sigma?

skal selv lave den nemlig, så vil gerne vide :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. april 2006 af Draagslag (Slettet)

Jo, det skal du. Du skal også huske, hvad der står i #4, når du skriver op, men jeg er rimelig overbevist om at du mener det rigtige. To punkter er rigeligt, så sparer du en masse arbejde ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. april 2006 af Nithelizius (Slettet)

super tak for hjælpen, for senere brug så får jeg det personligt ti 6 %..

Skriv et svar til: Normalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.