Matematik

Panserformlen

21. november 2010 af Fiction30 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg sidder med en opgave der siger at jeg skal beregne den fuldstændige løsning til differentialligningen. Jeg ved jeg skal benytte mig af panserformlen:

Men jeg forstår ikke hvordan jeg finder f(t)?

a) y'+5y=e^t


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2010 af mathon

se


Svar #2
21. november 2010 af Fiction30 (Slettet)

Ok mange tak. Hvordan indskriver jeg integrationskonstanten på for eksempel TI-89 når jeg skal udregne den?

Er det bare ,0 i stedet for , x eller?


Svar #3
21. november 2010 af Fiction30 (Slettet)

Og vil den ikke komme til at se sådan her ud da P=0 ?

y(t)=e^(-0)∫e^(0)·e^(t)dt


Svar #4
21. november 2010 af Fiction30 (Slettet)

e^((-5/2)*y^2)∫e^((5/2)*y^2)·e^(t)dt


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. november 2010 af mathon

                                                            f(t) = y = Ce-5t + (1/6)et


Svar #6
21. november 2010 af Fiction30 (Slettet)

Hvordan får du det til hvis jeg må spørge :S?


Brugbart svar (2)

Svar #7
21. november 2010 af mathon

se


Svar #8
21. november 2010 af Fiction30 (Slettet)

MANGE TAK!  Jeg fattede det ikke fordi at formlen jo hedder: y'+f(x)·y=g(x)

Ergo troede jeg at der skulle være 2 variabler: En for (f(x)) og en for y. Og Der jeg kun kunne se f(x) gik jeg ud fra at y måtte være 0


Skriv et svar til: Panserformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.