Matematik

Trigonometriske funktioner ?

22. november 2010 af Amandakjel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Kan nogen hjælpe mig med at lave den lille opgave som jeg har oploadet.

Med venlig hilsen

Amanda

Vedhæftet fil: matematik hjælp.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2010 af Krabasken (Slettet)

En sinus-kurve svinger ml. -1 og +1 med 0 som middelværdi

Men da der adderes 5 til sidst vil grafen altså svinge på begge sider af 5

Middelvandstanden vil derfor være 5

Tidspunkterne for middelvandstand vil være, hver gang grafen krydser den vandrette t - akse.

Altså (se enhedscirklen) ved πt/6 = 0, π, 2π osv.

πt/6 = 0 --> t = 0

πt/6 = π --> t/6 = 1 --> t = 6

πt/6 = 2π --> t/6 = 2 --> t = 12

πt/6 = 3π --> t/6 = 3 --> t = 18

πt/6 = 4π --> t/6 = 4 --> t = 24
 

Altså rammes middelvanstanden hver 6. time  ;-)


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.