Religion

religion skabelsesberetningen

22. november 2010 af Clause (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej lektiefolk ..

nu er der jo to skabelsesberetninger.. kap 1 og 2 i mosesbog..

I hver nævner de noget om mennesket.. er der nogle der evt kan hjælp med at finde ud af ,

hvilke forskellige ting de siger om mennesket??

takker


Brugbart svar (3)

Svar #1
22. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Prøv selv at læse de to beretninger.


Brugbart svar (3)

Svar #2
22. november 2010 af #nana (Slettet)

Biblen indledes med skabelsesberetningerne, i 1. Mosebog. Den første skabelsesberetning handler som bekendt om Guds skabelse af jorden på 6 dage. I denne fortælling ser vi Gud som den almægtige skaber. Han skaber jorden, himlen, lyset og mørket på bare en dag. På andendagen skabte han skellet mellem jorden og himlen. På tredjedagen delte han havet og jorden. På fjerdedagen skabte han solen, månen og stjernerne til at skille dag fra nat. På femtedagen skabte han fuglene og havets dyr. På den sjette dag skabte han land-dyrene og mennesket. Gud valgte at gøre mennesket til herskere på jorden.
De to skabelsesberetninger er myter og skal derfor ikke læses ordret. Det essentielle i skabelsesberetningen ovenover er ikke at ”jorden blev skabt på 7 dage”, men derimod at der blev skabt orden, Gud skaber en ordnet verden kosmos ud af det store kaos. Det er den almægtige Gud som fordrev mørket, han holder vandet på plads så det ikke opsluger verden.
Historien om Adam og Eva, den smukke fortælling om hvordan Gud puster liv ind i Adam gennem hans næsebor og former Eva ved hjælp af et ribben fra Adam.
Denne skabelsesberetning som er en del yngre end den forrige har også andre fokus punkter. I denne fortælling er vandet ikke det mørke kaos der skal holdes på plads men tværtimod det der skaber kosmos. Historien om Adam og Eva menes at være vokset frem mellem agerbrugere, deraf navnet Adam da Adama betyder agerjord på hebraisk. Det vigtigste i historien er at Gud forbyder Adam og Eva at spise af træet til kundskab om godt og ondt, dette understreger at der skal være et skel mellem Gud og menneskene.
Den væsentlige forskel på de to skabelsesberetninger er at den i den første omhandler hele verdens skabelse på en gang, mens den anden er koncentreret på et sted på jorden. Skabelsen af mennesket er også forskellig, i den første skabes menneskene til sidst, og i den anden skabes Adam før dyrene, planterne og før Eva.
 


Svar #3
23. november 2010 af Clause (Slettet)

Jeg har læst dem Andersen :) problemet ligger blot i, at jeg ikke havde nok stof :)

Kære Nana, tusind tak skal du have :) nu kan jeg se det fra et lidt større perspektiv.


Brugbart svar (2)

Svar #4
23. november 2010 af #nana (Slettet)

det var da så lidt (:


Skriv et svar til: religion skabelsesberetningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.