Fysik

hjælp til fysik B.. hjæp til spørgsmål b.

24. november 2010 af Rolfee1337 (Slettet)

En bil kører på motorvej med farten 130 km/h. Bilen, der kører på en våd vej, kan bremse med konstant acceleration, der har størrelsen 6,4 m/s2
 

a) Beregn bilens bremselængde.
 

Når bilisten opdager en forhindring, går der en tid, fra forhindringen opdages, til bilisten får aktiveret bremserne og begynder at bremse. Denne tid kaldes reaktionstiden. Bilens standselængde er det stykke, bilen kører i reaktionstiden, plus bilens bremselængde.
 

b) Beregn bilens standselængde, når reaktionstiden er 0,80 s
 


Svar #1
24. november 2010 af Rolfee1337 (Slettet)

Alle der kan hjælpe mig må skrive.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2010 af mathon

omregn hastigheden i km/h til SI-enheden m/s

    a) 
                                    Δs = -vo2 /(2a)                a = -6,4 m/s2

  
    b)
                                     standselængde     =    reaktionslængde        +     bremselængde

                                                 s                   =                 vo·t                     +         -vo2 /(2a)                   a<0

            

                                                                     s = vo·(t - vo/(2a))        a<0
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2015 af Iversen18 (Slettet)

Hej Marthon

Kan min udregning af opgave a passe?


Skriv et svar til: hjælp til fysik B.. hjæp til spørgsmål b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.