Matematik

Trignometri

24. november 2010 af Sofistic (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer.

Jeg har virkelig svært ved at løse vedhæftet opgave. Jeg håber nogle af jer kan hjælpe mig i gang.

Vedhæftet fil: Mateematik.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der er flere, der kan hjælpe, hvis du kan vedhæfte filen i .doc format.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. november 2010 af peter lind

Kald fodpunktet for højden fra P for C. Se på trekan ACP Du kender en katete og vinkel A brug dette til at finde AC. Gentag dette for trekant BCP


Svar #3
24. november 2010 af Sofistic (Slettet)

Vedhæfter lige i doc.

Jeg forstår det virkelig ikke, er total blank..

Vedhæftet fil:Matematiik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er jo stadig i .docx format.


Svar #5
24. november 2010 af Sofistic (Slettet)

Tror det er doc nu!

Vedhæftet fil:Matematiik.doc

Svar #6
24. november 2010 af Sofistic (Slettet)

Sådan :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. november 2010 af mathon

                             |AB| = ((tan(W) - tan(V)) / ((tan(W) • tan(V))) · (200 m)


Svar #8
24. november 2010 af Sofistic (Slettet)

Jeg forstår det simpelthen ikke.


Svar #9
24. november 2010 af Sofistic (Slettet)

Mathon, hvilken regel bruger du der?


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. november 2010 af mathon

   P's projektion på AB's forlængelse ud over A kaldes O.

  vinkel PAO = W

  vinkel PBO = v                                   ensliggende vinkler ved parallelle linjer

  af retvinklede trekant
                                                     BOP:     tan(V) = 200/(|AB| + |AO|) ⇔ |AB| + |AO| = 200/tan(V)

                                                     AOP:     tan(W) = 200/|AO|       ⇔        |AO| = 200/tan(W)       ligningerne
                                                                                                                                                     subtraheres

                                                                                                                 |AB| = (1/tan(V) - 1/tan(W)·200

   parentesens brøker skaffes fællesnævner  tan(W)·tan(V)

    hvorved        
                       |AB| = (tan(W)/(tan(W)·tan(V)) - tan(V)/(tan(W)·tan(V))·200          

   og  

                       |AB| = ((tan(W) - tan(V)) / (tan(W)·tan(V))) · 200

          


Svar #11
24. november 2010 af Sofistic (Slettet)

Måske rigtig dumt spørgsmål, men kan den løses på andre måder?


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. november 2010 af mathon

Ja
           med cos-beregning
men
           det kræver en endnu længere udredning...


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man kan bruge cosinusrelationen i trekant PAB:

|AB|2 = |PA|2 + |PB|2 - 2|PA|·|PB|·cos(w-v)  ,

hvor vi finder |PA| og |PB| af de to retvinklede trekanter:

|PA| = 200m / sin(w) , og

|PB| = 200m / sin(v) , så

|AB| = 200m·√((1/sin(w))2 + (1/sin(v))2 -2·cos(w-v)/(sin(w)·sin(v)))


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. november 2010 af klimasven (Slettet)

 #2

I forlængelse af svar 2 skal du regne længden af CA som 200*tan(90-32)=200*tan(58)=320,07 m

CB findes på samme måde 200*tan(90-24)=200*tan(66)=449,21

Afstanden mellem de to skibe er dermed 449,21-320,07=129,14


Svar #15
25. november 2010 af Sofistic (Slettet)

Hvordan kan i konkludere at vinkel A samt B er magen til W og V?


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ensliggende vinkler ved parallelle linier.


Skriv et svar til: Trignometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.