Matematik

HJÆLLLLLLLPPPPP:-(

25. november 2010 af migxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

x/6 + 5/6 = 3x^2 - 10x/15

HVORDAN REGNER JEG DEN UDDD ?:|


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2010 af ernst88 (Slettet)

her

Vedhæftet fil:x6.docx

Svar #2
25. november 2010 af migxx (Slettet)

filen vil ikke åbne, der står fejl hele tiden


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. november 2010 af ernst88 (Slettet)

ups så forkert men det er nogen lunde på samme måde


Svar #4
25. november 2010 af migxx (Slettet)

samme måde? hvad mener du... ? :-D


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. november 2010 af ernst88 (Slettet)

okay du kan forkorte den en side til

(x+5)/6

og den anden side til

(45x^2-10x)/15

og så skal du bare gange over kores

hjælper det?


Svar #6
25. november 2010 af migxx (Slettet)

vil du ik nok regne den ud ... fordi jeg har mange af de der slags opgaver for, og det er virkelig besværligt, kan ik huske hvordan man ganger over kors ... har prøvet men giver op nu, forstår det nok bedre når udregningen er med


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. november 2010 af ernst88 (Slettet)

okay

(x+5)/6=(45x^2-10x)/15

du ganger så over kors det vil sige

(x+3)*15=6*(45x^2-10x)

og det gangger man så ud

15x+45=270x^2-60x

og så er det lige til

går ud fra at du må bruge lommeregner da fasit er

-0.4061504686, og 0.6839282464


Svar #8
25. november 2010 af migxx (Slettet)

(x+3)*15 = 6*(45x^2-10x) =

15 + 45 = 270x^2 - 60x =

60 = 270x^2 - 60x

er den så færdig???


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. november 2010 af ernst88 (Slettet)

nej så har du en anden grads ligning som du skal løse med diskrimanten


Svar #10
25. november 2010 af migxx (Slettet)

¨nåååååååååååååååååååååååååååååååååårrrh!!!!!!!!! TUSIND TAK FOR HJÆÆÆÆLPEN!!!!!!!!!!!!!!


Skriv et svar til: HJÆLLLLLLLPPPPP:-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.