Matematik

Integralregning

20. april 2005 af Louise H (Slettet)
Hej

Vil meget gerne have hjælp til den her opgave int. fra 1 til 2 af(x+(3/2)x^2/(x^2+x^3+7)dx Skal jeg bruge substitution her eller hvad??

Svar #1
20. april 2005 af Louise H (Slettet)

jeg har også svært ved den her som jeg også skal integrer

int. fra 1 til 2 af x+x^(2)/(x^(2)+^(3)

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2005 af Lurch (Slettet)

substitution er vejen frem :)
sæt t=x^3+x^2+7

da bliver
dt=(3x^2+2x)dx

Svar #3
20. april 2005 af Louise H (Slettet)

Nej bliver det ik (2x+3x^2)dx i den første?

Svar #4
20. april 2005 af Louise H (Slettet)

Har lige en opgave til:

(2e^(-2x)+7e)^2 er det rigtigt regnet giver det 53e^(0)+28e^(-2x)

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2005 af Lurch (Slettet)

#3 hvad mener du?
Det var svaret til dit første indlæg

#4 - tror du ahr avet en regnefejl, prøv at regne den igen :) du kan altid checke ved at sætte ind pålommeregneren

Svar #6
20. april 2005 af Louise H (Slettet)

Hvordan kan jeg cheke det på lommerregneren?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2005 af Duffy

2
S(x+(3/2)x^2)/(x^2+x^3+7)dx =
1


1/2*ln(19)-ln(3)


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2005 af Duffy

2
S(x+x^2)/(x^2+x^3)dx =
1


ln(2)



Duffy

Svar #9
20. april 2005 af Louise H (Slettet)

Vil du ik være sød og skrive alle mellemregninger?

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. april 2005 af Duffy

Hvad skal du så selv lave?


Duffy

Svar #11
20. april 2005 af Louise H (Slettet)

Jamen jeg kan ikke finde ud af at lave den..

Svar #12
20. april 2005 af Louise H (Slettet)

Lige et spørgsmål til en anden opgave hva give (1/e^(-2y)) integreret? Giver det (1/2)e^(-2y)?

Brugbart svar (0)

Svar #13
20. april 2005 af Duffy

S(1/e^(-2y))dy = (1/2)e^(2y) + k


Duffy


Iøvrigt er

(x+x^2)/(x^2+x^3) = 1/x

Svar #14
20. april 2005 af Louise H (Slettet)

#7 Er dt/dx=2x+3x^2 og hvordan kommer jeg videre plese hjælp mig

Brugbart svar (0)

Svar #15
20. april 2005 af Duffy

2
S(x+x^2)/(x^2+x^3)dx =
1


Substituion er her for besværlig.

Du er nødt til at reducere integranden
(x+x^2)/(x^2+x^3)

(antag x ej nul):


(x+x^2)/(x^2+x^3) =

x/(x^2+x^3) + x^2/(x^2+x^3) =


forlæng begge brøker med 1/x



x*[1/x]/(x^2+x^3)[1/x] + x^2*[1/x]/(x^2+x^3)*[1/x] =


1/(x+x^2) + 1/(1+x) =


(1+x)/[(1+x)(x+x^2)] + (x+x^2)/[(1+x)(x+x^2)] =


(1+x)+(x+x^2)/[(1+x)(x+x^2)] =


(1+2x+x^2)/[x+2x^2+x^3] =



(1+2x+x^2)/[x(1+2x+x^2)] =


1/x



dvs


2
S(x+x^2)/(x^2+x^3)dx =
1


2
S(1/x)dx =
1

2
[ln|x|] = ln2
1




Duffy


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. april 2005 af Duffy

I denne opg

2
S(x+(3/2)x^2)/(x^2+x^3+7)dx =
1

går substituionnen GODT!

u = (x^2+x^3+7)

du/dx = 2x+3x^2 = 2*(x+3/2x^2)

...resten er "lige-ud-af-landevejen"



Duffy

Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.