Matematik

svingning

26. november 2010 af guppymolga (Slettet)

jeg har to opgaver jeg godt kunne bruge hjælp til, da jeg ikke var der da det blev gennemgået og jeg ikke kan finde hjælp i min bog.

På forhånd tak!

opgave 4 et penduel svinger frem og tilbage med snoren som radius. pendulets position i vandret plan kan beskrives for tiden r(t) indenfor r[0;8π] som; r(t)=2*sin(1/2t-1)

a) angiv største og mindsteværdi for r

b) bestem svingningstiden og frekvensen

c) bestem de tidsrum indenfor r [0;2π], hvor de gælder at -1< r < 1

opgave 5 en svingning er givet ved forskriften; U(t)=311*cos(100*π*t-π/2)-91

a) find den afledede funktion af U(t); dU(t)/dt

b) find ligningen for tangenten til U(t) i t0=-0,01


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2010 af Druesukker (Slettet)

1 find ud af hvad tiden r(t) måles i?

2 tegn grafen for r(t), det er altid en god ide. 

a) Find de lokale ekstremum det er jo største og mindsteværdierne for r, husk altid at medtage mindsteværdien og størsteværdien for t, her kan nemlig godt være største- eller mindsteværdi uden der er lokalt ekstrema.

b) en svingning er når pendulet er startet fra den ene side svinger til den anden side og tilbage. Frekvens måles ofte i Hz og man kan måle noget i Hz hvis det gentager sig selv. Hz = antallet af perioder pr. sekund. En periode = en svingning.

c) find ud af indenfor dm(r) = [0;2*pi] hvornår r > -1 først. Find derefter ud af hvornår r<1

Opgave 5 kan du da godt lave selv... hint: find r ' (t)


Skriv et svar til: svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.