Matematik

Ensvinklede trekanter

28. november 2010 af Hemsk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder med et lille problem, som jeg ikke kan få til at passe.

En trekant, ABC har sidelængderne a= 12, b = 18, og c = 27.

Trekant PQR er ensvinklet med ABC og den korteste side i PQR har længden 18. Bestem de to resterende sider i trekanten.   Hvordan skal den løses?  


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. november 2010 af Bænkebider (Slettet)

a/p = b/q = c/r

Find konstanten og gang eller divider.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. november 2010 af BrainChild (Slettet)

du kan sige

K eller p til q =18/12 = 1,5

p  = 1,5*12=..

r= 1,5* 27 =...


Svar #3
28. november 2010 af Hemsk (Slettet)

 Tak for det! 


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.