Matematik

cosinus og sinusrelationerne

28. november 2010 af powerfull499 (Slettet)

Hej, hvis man to sider og den ikke-mellemliggende vinke i en trekant, så kan man ikke bruge cosinusrelationerne, vel? Er det ikke kun sinus?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2010 af jegerjon (Slettet)

Hvad ønsker du at finde?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2010 af klimasven (Slettet)

 Du kan også lave en andengradsfunktion ved hjælp af cosinusrelationen. 


Svar #3
28. november 2010 af powerfull499 (Slettet)

Undskyld, der mangler nogle informationer. Opgaven lyder bare på, hvad man kan bruge til at finde resten af tingene i trekanten.

Vi kender vinklen A, siden a og siden b. Resten er ukendt.

Vi har cosinusrelationerne her: cosA = (b^2+c^2-a^2)/2bc . De eneste ukendte er c og c^2. Er det muligt, at lave det om til en andengradsligning?

Men man kan da også bruge sinus, ved at sige sinA/a=sinB/b=sinC/c.


Svar #4
28. november 2010 af powerfull499 (Slettet)

Hmm. Man kan jo godt lave det om til en andengradsligning.

Tak for hjælpen ;P


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2010 af jegerjon (Slettet)

 Jamen ja, du kan sådan set finde det hele med sinus relationerne. Brug dem først til at finde vinkel B. du ved at der er 180grader i en trekant, så C = 180-A-B. Nu kan du bruge sinusrelationerne igen til at finde c.

Ingen grund til en eller anden besværlig andengradsligning.

Vær opmærksom på at der er to løsninger når du bruger sinus relationerne. En stump og en spids vinkel, da sin(180-v)=sin(v)


Svar #6
28. november 2010 af powerfull499 (Slettet)

Korrekt. Det er meget nemmere med sinusrelationerne, men opgaven lød bare på, hvad for nogle der var mulige at bruge.


Skriv et svar til: cosinus og sinusrelationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.